Den nya generationen laserlampor ligger ute på marknaden, och vad passar då bättre än att man blandar det absolut senaste på ljusmarkanden med ord från ett av världens äldsta språk? Att många ord i svenskan härstammar från grekiskan är ingenting nytt. Fosfor är ett sådant ord och betyder ljusbärare (fos = ljus), och just nu har fosfor blivit den senaste snackisen inom lasertekniken. Ett laser extraljus med den naturliga mineralen fosfor i sig ger ett extremt effektivt ljus där det lyser över 1000 meter med 1 lux! Men som alltid när någonting nytt lanseras så är bluffmarknaden inte långt bakom. Billiga, felproducerade eller trasiga laser lampor kan utgöra en fara för både dig och din omgivning.

Laser extraljus lampor måste inneha rätt styrka på dioderna för att inte blända sina medtrafikanter, i synnerhet om ljuset är så pass effektivt som den nya tekniken nu skvallrar om. Som alltid är det viktigt att man tar sitt ansvar som förare när man inhandlar belysning till sin bil och ser till att de produkter man sätter i bilen har de rätta märkningarna och kommer från en kvalificerad tillverkare eller kvalificerade återförsäljare som exempelvis Ljusgiganten. Detta för att du i lugn och ro ska kunna njuta av det ljushav som sprids med hjälp av dina laser lampor, utan att för den delen utgöra en onödig risk för andra.